Biblioteca Tutoritzada


FERRAMENTES TIC A LA 

BIBLIOTECA TUTORITZADALogo CalibrePrograma catàleg i conversor llibres electrònics (CALIBRE)

Aquest és un programa lliure, gratuït i multi-plataforma pel control de la vostra biblioteca de llibres digitals. Entre altres moltes coses, aquest programa serveix per:

  • Catalogar de forma centralitzada la vostra biblioteca digital
  • Buscar i ordenar llibres per títol, autor, tema, classe, format, data, etc...
  • Convertir-los entre els diferents formats
  • Descarregar-los a i des de els dispositius mòbils: e-readers, tauletes, mòbils, etc...
  • Buscar llibres a diferents repositoris gratuïts o comprar-los a llibreries web.
  • I, per suposat, llegir-los!
Algunes captures de pantalla del programa:


Alguns enllaços pel calibre:

Repositoris llibres gratuïts i legals

ebooksFent una cerca a algun dels cercadors d'internet podreu trobar llocs des d'on descarregar, de manera gratuïta i legal, molts llibres de domini públic. Jo vos deixe aquest recull d'enllaços i aquest altre

Els repositoris més famosos són el Projecte Gutemberg, FeedBooks i The Internet Archive, però com podreu observar hi ha milers!!!

També, des de dins del programa Calibre que hem vist abans, hi ha accés a varis repositoris de llibres i se'n poden afegir d'altres. A les Apps lectores d'ebooks, que vorem després, també solen disposar d'accés a repositoris de llibres

En aquest enllaç teniu un repositori que a mi m'agrada molt: una gran col·lecció de llibres de ciència o de divulgació científica.

Pels que estem aprenent una altra llengua, com ara l'anglès, també ens pot ser interessant trobar lectures en eixe idioma. En aquesta web podeu descarregar-vos llibres en anglès, graduats per nivells (texts "simplificats" per adaptar-los al nivell dels lectors) i en diferents formats. En alguns casos també teniu disponible l'audiobook, per fer "listening".

Apps Lectors llibres per Android

Android ebook appsEncara que les pantalles que no siguen de tinta electrònica no són massa recomanables per llegir text, el tindre un lector d'e-books al mòbil o tauleta pot servir per lectures esporàdiques. Jo he utilitzat WatPadd, Aldiko i ara FBReader. En aquesta web (o aquesta altra, o aquesta) podeu consultar la descripció d'algunes d'aquestes Apps i accedir a la Play Store per instal·lar-les


Seguiment de Blocs

Logo RSSCom a alternativa a la lectura de llibres, també podeu llegir altres fonts de text, es tracta més de lectures ocasionals, per passar el temps de lleure o per mantindre't a l'aguait de temes que t'interessen. Mira l'explicació en aquest curtet vídeo:En aquest enllaç teniu una explicació de la tecnologia RSS i les aplicacions per fer-la servir, per mantenir-nos actualitzats respecte a blocs i altres webs que ens interessen.


Darrera modificació: dimecres, 26 abril 2017, 12:04