Comprovacions

Adapt bluetooth
Abans d'anar més endavant, una vegada instal·lats els paquets, podem comprovar vàries coses:
  • Funcionament de l'adaptador Bluetooth: a partir d'Ubuntu 7.10 la distro ja ve amb tots els mòduls del kernel i la pila bluetooth pre-instal·lats, per tant només connectar l'adaptador ja ens deuria apareixer el símbol Bluetooth a l'àrea de notificacions del plafó: Ind plafó bluetooth
  • Cerca i comunicació del wiimote: amb la utilitat lswm, posem el wiimote en mode "descobrible" i l'ordinador l'ha de "trobar" per Bluetooth i ens reporta la seua adreça Bluetooth.
  • Funcionament sensors wiimote: amb la utilitat "WmGUI", posem en contacte l'ordinador amb el wiimote i comprovem en una visualització gràfica que responen tots els sensors, botons i demés.

Comunicació

Al vídeo podem vore el funcionament de la utilitat lswm. L'executem i posem el wiimote en mode descobrible, pijant a l'hora els botons 1 i 2. Passats uns segons la utilitat ens reportarà l'adreça Bluetooth del wiimote. Podem vore que aquesta adreça és un número de 48 bits reportats com a 6 bytes en hexadecimal separats per ":", com les adreces MAC de les targes ethernet.

Aquesta adreça ens pot servir per automatitzar i assegurar el funcionament en algun dels dos modes. També per connectar amb el nostre wiimote cas que n'hi hagen més a l'abast.

Cas de estar veient el vídeo des de fora del centre i tindre problemes deguts al poc ample de banda de la connexió a internet de l'IES, podeu veure'l ací.

Funcionament WiiMote

Amb la utilitat gràfica wmgui podem comprovar que funcionen tots els sensors i botons del wiimote.

Al vídeo es pot vore el funcionament dels tres acceleròmetres al moure el wiimote, la recepció de la càmera IR (els emissors IR són els que construirem més endavant, per utilitzar-los en el mode punter i a la pantalla es veuen com dos puntets que es mouen al moure el wiimote). També podem vore que actuen els diferents polsadors, així mateix, encara que no es veu al vídeo, podem des de l'ordinador activar els LED's i el zumbador del wiimote.

Cas de estar veient el vídeo des de fora del centre i tindre problemes deguts al poc ample de banda de la connexió a internet de l'IES, podeu veure'l ací.


Darrera modificació: dijous, 16 agost 2012, 17:48