Ací baix teniu un enllaç a una imatge de tipus vectorial, feta amb un programa de dibuix vectorial com InkScape, FreeHand, Illustrator o similar i desada en format "SVG", Scalable Vector Grafics. No puc insertar-la directament com a imatge, ja que a la web només es poden posar imatges jpg, gif o png, per posar altres tipus d'imatges el navegador necessitaria un plugin.

Si feu clic a l'enllaç el propi navegador Firefox llegeix les dades internes del fitxer SVG i les interpreta com un fitxer XML (una extensió del llenguatge HTML amb que es fan les pàgines web). Feu-ho i comproveu que la pàgina que obteniu NO conté una imatge (no podeu fer clic dret i desar la imatge!!). La imatge que veieu és la pàgina XML (o SVG). Bufff, més complicat d'explicar que de veure-ho!!


Una vegada estigueu visualitzant el gràfic vectorial, amplieu la visualització moltes vegades, amb el menú Visualitza->Mida de la pàgina->Augmenta o amb el teclat Ctrl.++, fins a vore-ho molt gran. Fixeu-vos en els detalls, sobretot a les corbes.

Ací l'he oberta amb el Gimp i com aquest NO és un programa de dibuix vectorial, el primer que et demana és a quina resolució vols obrir-lo. Jo l'he obert a 400x205 píxels i després l'he desat en format "PNG", Portable Network Grafics, un format tipus Bitmap. Visualitzeu la imatge en una finestra del navegador (botó dret sobre ella i escolliu "Visualitza la imatge") i amplieu-la ara molt. Veieu la diferència?

PNG

Si obriu un gràfic vectorial en un programa de gràfics raster sempre us el convertirà i no veureu la principal característica dels vectorials!!!
Darrera modificació: dijous, 16 agost 2012, 17:48