Notícies del lloc

XII Encontre de Mediadors

 
Floral
XII Encontre de Mediadors
per DORA ROIG MENA - dijous, 21 gener 2016, 08:46
 

Mural el·laborat entre els centres participants

MICROMASCLISMES I VIOLÈNCIA DE GÈNERE

L'objectiu d'aquesta activitat fou reflexionar sobre aqueixos comportaments quotidians i tan coneguts en l'àmbit dels instituts, sensibilitzar sobre les seues conseqüències i pensar en què canviar perquè siguen eradicats com una xicoteta aportació a la lluita contra la violència de gènere.

L'activitat es focalitzà en els “*micromasclismes”, és a dir, aquelles *microviolències que resulten invisibles i que estan molt arrelades en comportaments quotidians als quals normalment se'ls lleva importància. Són comportaments abusius que contribueixen a reforçar les estructures socials i culturals sobre les quals se sosté la violència de gènere. Els *micromasclismes estan en el més profund d'unes estructures que són visibles en les seues formes més dramàtiques.

Cadascuna de les tres qüestions (detectar “*micromasclismes”, relacionar-ho amb la violència de gènere i plantejar alternatives i la seua eradicació) es desenvolupà en diverses qüestions per a poder aprofundir en elles o donar motiu a una major participació.

Aprofitant la idea de la metamorfosi, del canvi cap a la llibertat i la dignitat, es pensà en la papallona que abandona el capoll.

Cada centre va col·laborar en fer una papallona per al mural conjunt, amb un lema general que fou:

El silenci és la pitjor opció”, i un altre lliure, el nostre:

Malgrat no ser part del problema, som part de la solució".