Notícies del lloc

Selecció usuari i entorn en màquines amb Ubuntu 12.04

 
Imatge Joan Salelles
Selecció usuari i entorn en màquines amb Ubuntu 12.04
per Joan Salelles - dimarts, 30 octubre 2012, 09:43
 

Ubuntu 12.04S'estan actualitzant alguns ordinadors al S.O. Ubuntu/GNU-Linux versió 12.04 "Precise Pangolin".

Aquesta nova versió selecciona per defecte un nou entorn gràfic d'usuari: Unity. Com que pot costar un temps acostumar-se a la seua forma de funcionament, s'han configurat els ordinadors perquè puguen continuar sent utilitzats amb el antic entorn "Gnome classic" (en realitat és un entorn Gnome classic simulat, no pot ser tan personalitzat com el Gnome classic autèntic).

Procediment

  1. Amb les fletxes amunt i avall seleccionem l'usuari amb que volem entrar. Per entrar com a usuaris de xarxa baixem fins que pose "Entrada" i un quadre per teclejar el nostre nom d'usuari.
  2. Una vegada introduït el nom d'usuari ens demana la contrasenya, però abans, per seleccionar quin entorn gràfic volem fer servir, fem clic al botó amb el petit logo de la dreta de la paraula "Entrada".
  3. De la llista que apareix seleccionem "Gnome classic" o "Gnome classic (no effects)". És preferible el "No effects" per entorns de treball professionals o ordinadors poc potents, ja que no malbaratem potència de càlcul en els efectes visuals i l'ordinador va una mica més lleuger. L'entorn "Gnome" (sense l'adjectiu "classic") es refereix a un Gnome modern que també funciona de forma molt diferent al que estem acostumats; i els entorns "Ubuntu" i "Ubuntu 2D" són els entorns amb Unity.
  4. Una vegada seleccionat l'entorn, posem la contrasenya i entrarem amb l'entorn seleccionat. Aquest procediment només cal fer-lo una vegada en cada ordinador diferent, ja que queda memoritzada la preferència d'entorn de cada usuari.

En aquest screencast podeu vore el procediment: